Om Solfrid

Solfrid Flateby har bred erfaring fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor, og har nærmere 20 års erfaring som konserndirektør HR, kultur og kommunikasjon for større norske selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche). Solfrid Flateby er utdannet allmenlærer og spesialpedagog, har tilleggsutdannelse i psykologi, ledelse og kommunikasjon, og har vært rådgiver og mentor for toppledere både i offentlig og privat sektor. Hun har bygget opp flere salgsskoler, leder- og verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år. Solfrid ledet Kronprinsparets Fond fra 2013-2015, og sitter som fortsatt som jurymedlem i Årets Ladejarl (Reitangruppens verdipris på to millioner kroner).

Solfrid har vært på listen over Norges 100 største ledertalenter ifølge E24, og ble kåret til Årets Unge Leder i Norges første vitenskapelige lederkåring i 2010. Hun mottok ”Award of Commitment” i 2007 for planverk og arbeid med krisehåndtering fra Coca-Cola Worldwide (Incident Management & Crisis Resolution). Hun vant Sponsorprisen for intern utnyttelse for Reitangruppen sitt samarbeid med organisasjonen MOT (Mot til å ta egne valg) i 2008. Hun fikk en personlig utmerkelse i 2008 for arbeid med integrering og mangfold av 14. august-komiteen i Norge, sammen med bl.a. HKH Kronprinsesse Mette Marit og Dronning Rania av Jordan, og hun ble tildelt GULLKORN-prisen i 2010 for PR- og kommunikasjonsarbeidet med ’Lederkåring 2010’.

Solfrid formidler med energi, kunnskap og humor! Hun har en spesiell evne til å skape engasjement i salen. Hennes store erfaring fra lederrollen, kunnskapen om hva som påvirker mennesker, og innsikten i samfunnsutviklingens påvirkning på norsk arbeidsliv, gjør at foredragene hennes er relevante, tydelige og lett å relatere til egen hverdag.